keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Pari projektia vireille... digidigiä ja 2m vertikaalia

Digi digi... Tässä ollut kielenpäällä, alla tai ainakin takaraivossa digimodet.. Monenlaista boksia ois tarjolla uutta ja käytettyäkin moneen hintaan mutta.. Miljoonalaatikkoa aikani kaiveltua löysin jonkunsortin boksiin osat omastakin takaa, perus ptt-ohjausta ja muuntajat audiolinjoihin galvaaniseen erotukseen ettei tule maahurinoita tms.. Tästähän sitä voisi ainakin lähteä, pienet trimmeritkin löytyy mistä voi audiotasojakin hieman säädellä jos tuntuu ettei koneen säädöt riitä tms.

No tuumasta toimeen, täppälevylle rakentelemaan ja kojerasiakin löytyi miljoonaboksista.. Keskiviikko kun on niin tarve vierailla HackLabilla ja sieltäpäin OH6AA-kerholla esti rakentelun etenemisen, projekti on kuitenkin laitettu aluilleen!


Toinen projekti on 2m SlimJim alumiiniputkesta. X-50 Diamond tuntuu suoriutuvan erittäin huonosti, jopa tuo Aerialin 2m dipoli jossa on huomattavasti pitempi RG213-syöttökaapelikin yms. suoriutuu paljon paremmin, on 2.5dB isompi gaini joko huNpuukia tai antennissa/syöttölinjassa jotain vikaa. No, antenni täytyy ottaa alas tutkimuksia varten niin täyttyyhän sinne jotain olla tilalle!

>> http://www.tronico.fi/QROlle/SLIMJIM.pdf

Jens OH6ELN:ntä löytyi mukavasti pätkä alumiinia varastosta pikkurahalla, kiitosta sinne, vielä uupuu syöttökaapeli, muovinen putki millä antenni nostetaan mastoon jne. pikkutilpehööriä. Kerholla taiteltiin ja mitoiteltiin tuo valmiiksi, suurin työ siis on jo tehty. Lisää fotoja ja juttua kun antenni on valmis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti